Bedste hårfarve til gråt hår

Vi kender det. Man begynder så småt at se, at de grå hår kommer, og man ønsker en nem måde til at kunne maskere dem. Men det behøves faktisk ikke at være svært eller dyrt at dække de grå hår. Med vores permanente naturlige hårfarver kan man nemt og sikkert farve sit hår, uden at det skader dit hår. Med en permanent hårfarve skal du forvente dit hår er dækket i cirka 6 uger.

Vores hårfarve kan både bruges til at dække dine grå udgroninger, eller hvis du har helt gråt hår og ønsker at prøve en ny hårfarve. Uanset om du ønsker en diskret dækning eller at farve alt dit hår, vil vi her hjælpe med at finde den hårfarve der bedst løser dit problem.

Når de første grå hår skal dækkes

Hvis den grå udgroning først lige er begyndt eller kommet igen efter sidste farvning, er der to muligheder for at farve dit hår. Den første er at finde en farve som minder om din nuværende hårfarve eller springe ud i at ændre den. Begge ting er mulige, og det er ikke sværere at gør det ene eller andet.

Ved at vælge en farve, der passer til din nuværende hårfarve, kan du opnå en naturlig og sammenhængende udseende, som der diskret skjuler dine grå hår. Dette er ofte det foretrukne valg for dem, der ønsker en lille opfriskning uden at gøre for store ændringer. For at finde den rigtige hårfarve anbefaler vi, at du tager udgangspunkt i midten af dit hår, hvis det er skulderlangt eller længere. Hvis du har kort hår, skal du i stedet tage udgangspunkt i hårspidserne.

Og bare rolig, du behøves ikke at bruge hele boksen for at farve dine udgroninger, du kan sagtens gemme noget af hårfarven. Men her er det vigtigt, du ikke blander det sammen i activator flasken. Her får du en kort guide til at gemme noget af hårfarven samt påføringen af farven:

 1. Du skal have en plastikskål og en pinsel (blandingsforhold er farvecreme 1 : activator 1.5).
 2. Farveren og activator blandes godt sammen i plastikskålen.
 3. Hårfarven påføres på de grå udgroninger med pinselen.
 4. Lad hårfarven sidder i 30 minutter.
 5. Skyl farven godt og grundigt ud.

Midlertidlig hårfarve til dække grå hår

Hvis permanent hårfarve virker for kompliceret, kan en root touch-up være den perfekte løsning. Root touch-ups fås i forskellige versioner, herunder permanent, midlertidig og skyllefarve. Ofte kommer de i sæt med en mindre mængde farve og en plastik hat for nem påføring. Hos os har vi dog gjort det endnu lettere med vores Root Touch-Up spray.

Med vores Root Touch-Up spray kan du nemt dække grå hår på ingen tid. Det fungerer ligesom en almindelig hårspray – hold den lidt væk fra håret og spray farven på dine rødder. Denne metode er hurtig, effektiv og utrolig nem at bruge, hvilket gør det til en simpel løsning for dig, der ønsker en hurtig opfriskning uden besvær.

Vi tilbyder to forskellige Root Touch-Up sprays: den ene er lavet til at dække mørke farver, og den anden til de lysebrune hårfarver (op til en Natural Medium Blonde 7.0 hårfarve). Vi har desværre ikke en løsning til de blonde hårfarver endnu.

Farvning af gråt hår

At farve gråt hår kan være en fantastisk måde at forny sit udseende og dække de uønskede grå hår. Med de rigtige produkter og teknikker kan du opnå et naturligt udseende, uanset om du vælger at holde dig til din naturlige hårfarve eller prøve noget helt nyt. En af fordelene ved at farve meget gråt hår, er at du ofte kan vælge, hvilken som helst farve du gerne vil have.

Hvis det er din første gang, anbefaler vi at du vælger en hårfarve, som er til den mørke eller brunlige side. Du må også meget gerne vælge de blonde, men det kan oftes godt være lidt mere besværligt. Men hvis du har tålmodighed og sætter dig ind i at farve håret, kan du vælge mellem alle vores hårfarver.

Herunder finder du en guide, som fortæller hvordan du farver dit grå hår mørkt eller blondt, samt hvordan du vælger din helt nye hårfarve.

Farve gråt hår mørkt eller blondt

Når du vælger at farve dit grå hår mørkt eller blondt, har du muligheden for at skabe en hårfarve der er naturlig, dramatisk eller iøjnefaldende. De mørke farver består typisk af sort, brun og mørkeblond, mens de blonde farver kan variere fra lys blond til gylden blond. Hvis du er i tvivl omkring, hvilken farve du ønsker er vores anbefaling at tage udgangspunkt i din øjenfarve.

Brunlige øjne:

For dem med brunlige øjne kan mørkere hårfarver som sort, chokoladebrun og mørkeblond fremhæve øjnenes dybde og varme. Disse farver skaber et og naturligt udseende. Du kan sagtens også tage en blond, her skal du sørge for du vælger en med noget varme i. Vi anbefaler derfor vores farve Golden Blonde 10.3, som har en gylden undertone.

Blå eller grønne øjne:

Hvis du har blå eller grønne øjne, kan lysere farver som lys blond eller kold blond få dine øjne til at stråle. Disse farver tilføjer en lys og levende dimension til dit udseende.

For at sikre et jævnt og naturligt resultat, anbefaler vi at følge disse trin til at farve dit hår mørkt eller blondt:

1. Forberedelse:

 • Sørg for, at dit hår er rent og tørt.

 • Beskyt din hud ved at påføre en tynd barriere af vaseline eller en lignende creme langs hårgrænsen.

 • Brug gamle tøj eller et farveklæde for at undgå pletter.

2. Blanding:

 • Bland farvecremen og activatoren sammen i flasken.

 • Ryst flasken grundigt, indtil blandingen har en ensartet farve.

3. Påføring:

 • Start ved rødderne og arbejd dig ned til spidserne.

 • Masser forsigtigt farven ind i håret for at sikre jævn dækning. Vær især opmærksom på dine grå hår, hvis mægden varrier.

4. Virkningstid:

 • Lad farven virke i 30 minutter. Hvis du ønsker farven skal være mere mørk, kan du lade den sidde i 40 minutter. Men det er vigtgt at huske at farven ikke må sidde forlangtid og trække. Farvens virkning bliver mindre effektiv med tiden, hvilket gør hårfarven mister noget af farven.

5. Skylning:

 • Skyl håret grundigt med lunkent vand, indtil vandet er klart.

 • Anvend den fugtgivende "color treatment" for at genoprette fugtbalancen og gøre håret blødt. Skyl grundigt efterfløgende.

6. Efterbehandling:

 • Hvis du har meget blondt hår, anbefaler vi at du bruger en silver shampoo, til at holde farvens kolde udtryk.

 • Hvis du har en sort, brun eller mørkeblond hår, anbefaler vi at du bruger en farvebeskyttende shampoo.

 • Det vigtigste er, at håret får masser af fugt efter farvning. Hårfarve kan være hårdt for håret, afhængigt af dets tilstand. Hvis håret holdes fugtet, hjælper du det naturligt med at bevare farven og undgår tørt og kruset hår.

At vælge den rigtige hårfarve og følge de korrekte trin kan hjælpe dig med at opnå et smukt og naturligt udseende, uanset om du ønsker at farve dit hår mørkt eller blondt. Husk altid at følge instruktionerne på hårfarven og at lave et patchtest før du anvender vores hårfarve. En patchtest er nemt, og gør hele hårfarve processen mere sikker for dig.