Plej tørt hår med 5 nemme trin

I stedet for smukt og glansfuldt hår, lever mange af os med en høstak på hovedet. Tørt hår er desværre et alment og udbredt problem - især i vintermånederne, hvor alt fugten bliver suget ud af vores hår. Men tørhed behøver ikke at være en evig byrde! Læs med og find nøglen til et sundt hår. 

Hvorfor er mit hår tørt? 

I et sundt hår er hvert enkelt hårstrå dækket af et fladt skællag, som består af små plader, der overlapper hinanden og danner et beskyttende lag. Hvis skællaget tager skade, vil de flade plader åbne sig og få en ru, flosset overflade. Hårstråene er nu utætte og kan ikke længere holde på sine naturlige olier, og derfor kommer fugtniveauet i ubalance. Resultatet er tørt og skrøbeligt hår. 

Du kan også opleve at hovedbunden er knastør. Ligesom hårstråene, er hovedbunden afhængig af den naturlige olie, kaldet sebum eller talg, som hårrødderne producerer. Hvis der ikke produceres nok talg, vil huden revne og blive udtørret. 

Behandling af tørt hår 

Når du skal bringe tørt hår tilbage i balance, kræver det en ændring i din hårplejerutine. Derfor har vi samlet nogle gode tips og metoder, som du kan implementere. 

1. Find den rette shampoo

Når du døjer med tørt hår, skal du vende et kritisk blik på den shampoo, du bruger. Mange shampooer indeholder nemlig barske sulfater, som renser dit hår så grundigt, at de fjerner hårets naturlige olier og efterlader det tørt. Hvis dit hår allerede har svært ved at producere sebum eller holde på det, så er det en rigtig dårlig ide at fjerne de små rester, der er tilbage. 

Hvis din nuværende shampoo indeholder sulfater, så kan du roligt smide den væk og gå på jagt efter en mild, sulfatfri shampoo med fugtgivende ingredienser. Det vil også være en fordel at vælge en shampoo, der er baseret på glycerin, da det er et fugtighedsbevarende middel. På den måde giver du håret en stor dosis fugt og sikrer at det ikke suser ud igen. 

Her kan du prøve NATURIGINs Colour Lock Shampoo. Denne indeholder certificerede økologiske ingredienser, som aloe vera, der forsyner dit hår med masser af fugt, hvilket gør det blødere og mere elastisk. Shampooen er desuden lavet med strandkål, hvis vitaminer hjælper med at styrke hårstråene og bringe håret i balance. Resultatet er sundt og glansfuldt hår. NATURIGIN tilbyder også shampooer, der er parfumefri og til krøllet hår

2. Brug en god balsam 

Du må aldrig springe balsamen over - især hvis du har tørt hår. Balsam er udviklet til at forsyne håret den fugt, som det mistede under vask med shampoo. Når du har tørt hår, skal du vælge en balsam, der er rig med fugtgivende ingredienser og vitaminer. 

NATURIGIN tilbyder tre balsamer, der er egnet til forskellige hårtyper: krøllet, tyndt, farvet. Alle tre er fri for sulfater og indeholder i stedet vitaminer og planteekstrakter, som fugter og beskytter håret. Vores balsamer er desuden veganske og cruelty-free. 

Tip! Skyl balsammen ud med koldt vand. Det kolde vand hjælper hvert hårstrås skællag med at lukke, så fugten fra balsammen bliver inde i hårstråene. 

3. Lav om på din vaskerutine 

Selvom du bruger den rette shampoo og balsam, vil du stadig opleve tørhed, hvis du vasker dit hår for ofte. Når du vasker håret med shampoo, så skrubber du hårets naturlige olier og fedtstoffer ud, hvilket bidrager til dit hårs tørhed. Hyppig hårvask er derfor et no-go! Det er tilstrækkeligt at vaske håret to til tre gange om ugen. Vi er klar over at alle har forskellige behov og hvis du dyrker sport eller går i fitness regelmæssigt, kan du selvfølgelig være nødt til at vaske håret lidt oftere. 

Det er også vigtigt at være opmærksom på vandets temperatur. Et brandvarmt bad er altid drøn dejligt, men det er desværre med til at udtørre dit hår og gør det mere tilbøjeligt til at blive elektrisk. Hvis du sænker temperaturen en anelse, fra “brændende” til “varmt”, kan du opleve bedre resultater. 

4. Varmebeskyttelse!

Styler du dit hår med glattejern, krøllejern og føntørrer, uden at anvende en varmebeskyttende spray (fy!), så har du opskriften på tørt hår. Årsagen er, at hårstråenes skællag bliver skadet, når det udsættes for høj varme. Hvis du helt kan undgå at bruge varmeredskaber, vil dit hår takke dig. Men hvis du er vild med dit glattejern, så gør dit hår en tjeneste og påfør et varmebeskyttende produkt, inden du bruger varmeapparater. 

NATURIGIN tilbyder Breakage Stop Thermal Protector, der beskytter dit hår mod høj varme når du anvender føntørre, glattejern og krøllejern. Den indeholder økologisk rødbedeekstrakt, som tilfører masser af fugt til dit hår, hvilket gør det mere elastisk og i stand til at stå imod varme under styling. Produktet kan påføres i både fugtigt og tørt hår. 

5. Undgå hårfarver med ammoniak

Hårfarvning er endnu en måde at udtørre dit hår på, da mange permanente hårfarver indeholder ammoniak, som åbner hårstråene, så den nye farve kan trænge ind. Men ammoniak er et barsk kemikalie, som suger fugt fra dit hår og efterlader det knastørt. 

Hvis du oplever tørhed efter farvning, betyder det dog ikke at du skal opgive hårfarvning for evigt! Der findes nemlig ammoniakfrie alternativer på markedet, som er mere skånsomt for dit hår. Her kan du f.eks. udforske NATURIGINs 20 naturlige hårfarver. Disse er lavet på certificerede økologiske ingredienser, der sammen bidrager til en mere nænsom farvning og sikrer, at dit hår får de bedste betingelser for at trives. 

← Tidligere opslag Nye opslag →