Curly girl metoden trin for trin

På denne side vil vi fortælle dig hvad curly girl metoden er, og hvad det indebærer at kunne være med på denne bølge. Igennem artikelen vil vi fortælle dig hvordan trin for trin, hvordan du opnår de mest naturlige og fine krøller. 

Hvad er Curly Girl Metoden 

Curly Girl-metoden blev udviklet tilbage i 2001 af den britiske frisør Lorraine Massey, og den går ud på at passe på sine krøller. Det betyder at man aktivt fravælger hårprodukter med silikone, udtørrende alkoholer og skrappe sulfater, som kan skade krøllerne. 

Når man følger Curly Girl metoden, erstatter man den almindelige shampoo med en mere skånsom krølle shampoo. Dette gøres fordi mange shampooer bruger sodium lauryl sulfat (SLS) og sodium laureth sulfat (SLES) som rense- og skummemiddel. Disse sulfater udtørrer hovedbunden og kan skabe irritation og kløe.  

I stedet skal man vaske sine krøller med en vaskebalsam, også kaldet en co-wash. På den måde bevarer man hårets naturlige fugt og tilfører ekstra fugt fra balsammen. Nogle oplever dog, at deres hår bliver fedtet, hvis de kun bruger co-wash. Alternativet er at anvende en sulfatfri shampoo, en såkaldt low-poo. 

Sådan gør du

1. Vask med en co-wash eller low-poo

Det første trin i din Curly Girl rutine er at anvende en co-wash. Sørg for at dit hår er vådt inden du påfører produktet. Bagefter bruger du vaskebalsammen ligesom du vil en almindelig shampoo: massér produktet ind i hovedbunden for at løsne snavs, lad den sidde lidt og skyl den ud af håret igen. 

Hvis dit hår er vant til at blive grundigt renset med en sulfatholdig shampoo, kan skiftet til en co-wash være ret drastisk og få dit hår til at blive fedtet i starten. Her skal du være tålmodig og lade være med at vaske håret for ofte. Hvis dine krøller slet ikke kan vende sig til skiftet, så kan et alternativ være en sulfatfri shampoo (en low-poo).  

Hos NATURIGIN har vi et udvalg af hårprodukter, som specifikt egner sig til krøllet hår. Vores Wake Up Curls Shampoo er formuleret med økologisk aloe vera, som forsyner dine krøller med fugt og efterlader det blødt, velplejet og elastisk. Men hvis du kigger på ingredienslisten (hvilket vi anbefaler, at du gør), kan du se at shampooen indeholder sodium coco-sulfat. 

Tidligere beskrev vi hvorfor folk med krøller skal bruge sulfatfrie produkter. Så hvorfor bruger vi dem? Der er stor forskel på sulfater. De, som du skal undgå, er SL-sulfater. Sodium coco-sulfat kommer fra kokosolie og er et helt naturligt og skånsomt alternativ til de kemisk fremstillede SLS og SLES. I Wake Up Curls Shampooen bruges den til at opløse fedt og snavs. 

2. Plejebalsam

Når din co-wash eller low-poo er skyllet ud, er det tid til at påføre en fugtgivende balsam, så dine krøller bliver bløde og lækre. Fordel balsammen på hårlængderne og spidserne. Undgå at rode for meget i håret så det filtrer, i stedet bør du forsigtigt skille håret med fingrene. Lad din balsam sidde i ca. 3 minutter før du skyller det ud. 

Her kan du med fordel bruge vores Wake Up Curls Conditioner. Økologisk aloe vera, solsikke- og olivenolie tilfører masser af fugt til længderne og spidserne. Nordisk rødbede forsyner dine krøller med vitamin C, imens proteiner fra havre forstærker hårstråene, hvilket reducerer knæk og skader. Med Wake Up Curls Conditioner kan du give dine krøller de nødvendige proteiner og fugt, som hjælper med at definere krøllerne uden at tynge dem ned. 

3. Tør håret med en t-shirt 

Ja, selv den måde du tørrer dit hår, har betydning. Og bomuldshåndklæder er ikke Curly Girl-approved. Hvis du frotterer håret med håndklædet, skaber du knuder og ødelægger skællaget, hvilket leder til frizz og knækket hår. Pres og klem vandet forsigtigt ud med en bomulds t-shirt eller et mikrofiberhåndklæde. 

4. Styling 

Som prikken over i’et kan du style dine krøller med NATURIGINs Wake Up Curl Cream. Cremen fungerer som en beskyttende barriere på krøllerne, blødgør og forsegler hårstråenes yderste lag, og modvirker at håret bliver filtret og knudret. Tryk en passende mængde creme ud i håndfladen og bevæg fingrene rundt i håret for at fordele produktet. Kram håret med hænderne for at forme og definere krøllerne.

Når du følger Curly Girl-metoden, kan du vinke farvel til dit glattejern, krøllejern og hvilket som helst andet varmeapparat du ejer. Hvis du en gang imellem bruger en diffuser for at tørre dine krøller hurtigt, så er den bedste praksis at bruge lav varme. 

Dage du ikke vasker hår

De fleste mennesker finder det tilstrækkeligt at vaske deres hår 2-3 gange om ugen. Krøller er fra naturens side mere tilbøjelige til at udtørre og derfor har de behov for et lille boost mellem vaskedagene. Hertil kan du bruge en spray til at forfriske lokkerne. NATURIGINs Wake Up Curl Spray er designet til at opfriske dine krøller i en fart. Denne spray er udviklet med naturlige og økologiske ekstrakter fra bl.a. blåbær og nordisk kæruld, som plejer og hydrerer håret. 

Hvis dit hår trænger til at blive vasket, men du ikke har tid eller energi til at hoppe i bruseren, kan du i stedet bruge en tørshampoo en gang imellem. NATURIGIN tilbyder en tørshampoo specifikt til dig med krøller. Dry Shampoo Mousse er en skummende mousse, som skal fordeles i hovedbunden og masseres ind i hårets rødder. Den fjerner effektivt overskydende olie fra hårbunden og efterlader en uimodståelig duft. Vi anbefaler især moussen til krøllet og tykt hår, da den indeholder en lille smule vand og er mere fugtgivende end sprayen. Tørshampoo er dog ikke en permanent erstatning af hårvask!

← Tidligere opslag Nye opslag →