Farve hår som gravid?

Et af de mest tilbagevendende spørgsmål, som vi får her hos NATURIGIN, er dette: Er det sikkert at farve hår under graviditet og amning?

Her hos NATURIGIN anbefaler vi ikke, at du farver dit hår under graviditet og amning. Hvis du alligevel vælger at gøre det, kan du læse vores bedste tip, og hvilke kemikalier du bør undgå.For mange kvinder er det at være gravid en af de mest specielle tider i livet. At tage sig af vores børn – allerede før de bliver født – bliver den største mission i livet. Derfor er det naturligt i denne livsfase at være bekymret for vaner, såsom at farve dit hår. Men det kan være vanskeligt at opgive disse vaner. Og selvfølgelig ønsker vi alle at se smukke ud, selv når (eller især når) vi er gravide, ikke?

Undersøgelser om hårfarve og graviditet viser:Det der måske er overraskende er, at der faktisk kun er begrænset forskning på virkningen af at farve dit hår under graviditeten. Eksperter har modstridende meninger om sagen, men her er hvad vi ved:Først og fremmest viser undersøgelser, at meget få af kemikalierne i hårfarver absorberes af kroppen. Den lille procentdel, der absorberes, forbliver ikke i dit system længe.For det andet betragtes permanente og semi-permanente hårfarver ikke som meget giftige. Undersøgelser viser, at det ville tage meget høje mængder af kemikalierne i hårfarve for at forårsage skade. Og selv da er det måske ikke skadeligt.

Doserne med kemikalier, som du udsættes for, når du farver dit hår, er meget lave sammenlignet med dette.For det tredje er der ingen rapporter om, at farvning af dit hår medfører ændringer i din graviditet.Det vides endvidere, at meget lidt af kemikalierne i hårfarver kommer ind i din blodbane. Det betragtes derfor som usandsynligt, at disse kemikalier vil påvirke din graviditet eller din brystmælk.

Ingredienser du bør kende til

Der er mange anbefalinger om, hvilke produkter og ingredienser man skal undgå under graviditet. Hårfarve generelt er et af de produkter, der drøftes meget. Og du ved sandsynligvis, at der er en liste over ingredienser i hårfarver, der betragtes som potentielt skadelige for dit helbred – uanset om du er gravid eller ej. Vi har listet nogle af de potentielt skadelige ingredienser her. Der er dog ingen klare beviser, der viser, at disse bestemte stoffer har direkte effekt på din graviditet. Men generelt anbefaler vi, at du bruger hårfarve og produkter til personlig pleje, der er fri for følgende:

 • Parabener
 • Syntetisk duft / parfume
 • Ammoniak

Andre stoffer, som du især bør undgå, når du er gravid, er:

 • Pesticider (vælg økologiske fødevarer og produkter)
 • Overeksponering af æteriske olier (såsom tetræolie)
 • Formaldehyd

Vores permanente hårfarver er fri for SLS, ammoniak, resorcinol og parabener. Vores produkt inkluderer også certificerede organiske naturlige olier, så hvis du beslutter at farve dit hår under graviditet og amning, er vores produkter et godt valg.

7 TIPS TIL HVIS DU FARVER HÅR UNDER DIN GRAVIDITET

Nu er de hårde kendsgerninger på bordet. Selvom der ikke er noget, der viser, at farvning af dit hår vil have indflydelse på din graviditet, anbefaler vi dig at overveje disse fakta omhyggeligt, inden du beslutter dig for at farve hår. Men faktisk gælder dette råd, også når du ikke er gravid! Der vil altid være visse ‘sundhedsmæssige problemer’ at overveje, når du farver dit hår. Men disse kendsgerninger antyder ikke, at det er mere skadeligt at farve dit hår, når du er gravid end på et andet tidspunkt i dit liv.

Hvis du beslutter at farve dit hår som gravid, er her vores bedste tips:

 1. Brug plastichandsker for at undgå hudkontakt med farvestoffet.

 2. Sørg for, at der er god ventilation, når du farver for at minimere din eksponering for kemikalierne.

 3. Lad hårfarvestoffet sidde i håret i mindst mulig tid.

 4. Vent indtil andet trimester eller senere, inden du farver håret. Dette synes at være den generelt delte rådgivning blandt eksperter og læger. På denne måde vil din voksende baby og dens udviklingsorganer være mindre sårbare over for kemiske stoffer.

 5. Vask forsigtigt din hovedbund efter farvning.

 6. Farv dit hår så sjældent som muligt!

 7. Overvej at bruge en farvningsteknik, der ikke dækker alt håret. For eksempel vil striber, fremhævning eller balayage give dig mulighed for at friske dit udseende, men hårfarvestoffet er ikke i direkte kontakt med din hovedbund

Forhåbentlig vil dette indlæg være nyttigt, når du overvejer at farve dit hår under graviditeten. Hvis du har andre spørgsmål, vil vi meget gerne svare på disse på den bedste måde, vi ved!

Se vores udvalg af naturlige hårfarver her